roduktów odzwierzęcych. Weganie więc muszą szczególnie dbać między innymi o zapotrzebowanie w oleje roślinne, zboża, nasiona i orzechy. Natomiast przepisy wegetariańskie tworzone są głównie z owoców i warzyw, lecz dopuszczalne są też nabiały typu: mleko, ser, jogurty oraz jajka. Obie te kuchnie są dosyć ciekawe i mają swoje zasady, serdecznie zachęcam do osobistego skosztowania.
Dieta wegańska opiera się na produktach
Weganizm rozwija się w ciągu ostatniej dekady. To styl życia, który jest korzystny nie tylko dla środowiska, ale także dla Twojego zdrowia. Istnieje wiele wegańskich substytutów mięsa, jajek i nabiału, które można wykorzystać w kuchni. W tej sekcji znajdziesz świetne przepisy i substytuty wegańskie, które ułatwią Ci przejście na weganizm.
Wstęp:
Wiele osób zwraca się na dietę roślinną, ponieważ jest ona lepsza dla ich zdrowia i planety. Jeśli interesuje Cię zmiana, ta sekcja zawiera przepisy, a także substytuty, których możesz użyć podczas gotowania, aby nie przegapić żadnej z ulubionych potraw.
Weganizm to styl życia, który ma na celu wykluczenie używania produktów pochodzenia zwierzęcego. Obejmuje to żywność, odzież i inne materiały. Dieta wegańska opiera się na produktach roślinnych, takich jak warzywa, zboża i fasola.
Jest wiele korzyści z przejścia na weganizm. Może pomóc w utracie wagi, a także może pomóc w obniżeniu poziomu cholesterolu. Wykazano, że dieta wegańska zmniejsza ryzyko chorób serca i obniża ciśnienie krwi.